Bărbatul meu este cel mai bun! Spun asta când starea mea de spirit este roz. Însă, când starea de spirit se înhaită cu madam frustrare, de exemplu, bărbatul meu este cel mai bun, dar….ei bine, aici intră în peisaj acest „dar” care strică toată combinația. Nu înteleg de ce atunci când avem o zi proastă trebuie să înfigem acul veninos în cineva, iar cel mai dulce ac veninos e cel care se înfige în cineva drag,nu-i așa? De ce nu putem să ne ducem la oglindă să ne privim în față  și să ne întrebăm care este problema, de unde vin gărgăunii ăștia, să găsim o rezolvare înainte de a strica și  ziua altcuiva? Eu duc demult timp o bătălie cu aceste sentimente și încerc să mi le gestionez singură, înainte de a împroșca pe cineva cu noroi. Dar este al naibii de greu! Este al naibii de greu să te abții, să nu ți  se întunece mintea, să nu dai toate reproșurile afară din gușă. Simt că este o bătălie de lungă durată,  de o  viață, dar sunt convinsă că la final lupta va fi câștigată de mine.

 Cănd te apucă furiile și d-abia aștepți  să vină acasă, să zicem, soțul, să îi reproșezi că a întârziat 20 de minute, că n-a deszăpezit toată strada în plină vară, că n-a spălat vasele de poimâine și că nu e vina ta că te-a cerut de soție, iată ce iți  sugerez  să faci:

  • Mai intâi nervii se simt în stomac ( ce bine era dacă erau fluturi), ai o stare de nerăbdare. În acest moment ar fi  bine să îți pui întrebarea de unde vine această stare? Ești doar tu  cu  tine, deci e ok să fii sinceră.
  • După ce ai găsit răspunsul nemulțumitor și frustrant, încearcă să găsești o rezolvare, să vezi dacă într-adevăr este așa o tragedie, dacă nu cumva armăsarul ăsta fioros este doar un țânțar amărât și lihnit de foame.
  • Poți  suna pe cineva , poți citi ceva haios ( un banc cu  Alinuța, de exemplu), poți face niște autoironii
  • Te poți răzbuna pe această stare de spirit făcând ceva ce iți place, luând o pauză de cafea, de citit, de croșetat, de ce vrei  tu. Ideea  e să te relaxezi, să faci, chiar și pentru câteva minute ceva ce iți aduce o stare de bine
  • Gândește-te că soțul tău când vine acasă și-ar dori  să vadă o mutră binevoitoare, nu să fie așteptat cu un polonic îndreptat amenințător spre el.
  • Nu e nimic greșit dacă iei  o gustare dulce, acră sau amară
  • Să te uiți pe geam, să iei o gură de aer, să privești cerul; sau să ieși afară, să te plimbi și să observi oamenii, animalele, plantele. Vei vedea că fiecare are o luptă de dus, nu ești singura.

Voi cum vă gestionați furiile?

Sursa foto:Aici

Publicitate