Mă sună soru-mea:

– Ce faci pe 23 iulie? 

– Copii….de unde, cucu, să știu? Nu mi-am verificat globul magic pentru perioada aia. Da’ de ce?

Au concert idolii tăi în Cluj, cum de nu ai  auzit?

– …???? ( aici  aveam mutra aia de vițel la poarta nouă) Westlife?  ( o întrebare stupidă pentru  că cei  de la Westlife s-au despărțit acum câțiva ani, iar de prin clasa a 11-a numai  fan nu m-am putut numi)

Depeche Mode! Remember? ( și începe un râs din ăla cu mai multe subînțelesuri)

Oooo da, cum să nu îmi amintesc, parcă ieri s-a întâmplat! Să vă povestesc și vouă cum am devenit fan Depeche Mode.

 În 2013, parcă, sora mea îmi propune să mergem la concert că nu are cu  cine să se ducă și doar eu  sunt salvarea ei. Hm….Depeche Mode….am stat să mă gândesc la câteva melodii să văd dacă se merită sau nu. Mi-au venit în gând vreo trei melodii, numai că nu prea erau de la Depeche. De una mi-am dat seama că e de la Coldplay, de alta nu prea eram sigură a cui e, dar de una eram convinsă că e a celor de la Depeche. Și cum melodia asta chiar îmi plăcea, cum îmi era milă de Oana că nu are cu cine să meargă și cum nu aveam nimic mai bun de făcut, am zis că merg.

 Începe concertul, apariția solistului mă cam dezamăgește (uite, dom’le, ce mult se mai schimbă oamenii de-a lungul  timpului!), concertul continuă, lumea isterică, la fel și  sor-mea, eu cu ceva semne de întrebare și cu o oarecare îngrijorare pe față.

 Concertul continuă, unele melodii le știam, altele nu, și nici nu prea mă omoram după ele (în atâția ani, de când nu am mai ascultat muzică la tv sau radio formația asta și-a schimbat mult stilul. În fine, or să cânte și melodia aia faină, de acum 100 de ani, și o să fiu fericită!) Și, totuși, ceva era putred! Dar ce? Încep să am o bănuială, o întrebare începe să mă macine, dar ….nu, încă nu o întreb pe Oana, mai aștept.

 Spre finalul concertului curiozitatea nu-mi dădea pace, așa că îi pun Oanei marea întrebare:

– Auzi, cine cânta „Go west?”

Pet Shop Boys, de ce?

Mmm…întrebam și eu… și am rămas uitându-mă , cu noua mea  mutră de vițel, la solistul trupei, care, deh, se schimbase atât de mult în ultimii ani…

Sursa foto: Aici

 

 

 

 

Publicitate