O aşa duminică nu mai visam să am vreodată. După o noapte aproape albă, în care am dormit de la 1 la 3 şi apoi de la 7 la 10.30 ( cu trezire de vreo 15 min la 9.30), a venit şi răsplata: o cană de cafea a apărut ca prin magie în fața ochilor mei care încercau să distingă visul de realitate. Un surâs tâmp mi s-a instalat pe față şi o mână posedată s-a întins să apuce cana. Numa’ bine că am vărsat o parte din cafea pe mine şi pe pat, Felix ( care era în brațele mele) fiind ocolit ca prin minune de licoarea opărită.

Nu am putut suporta atâta răsfăț şi, după ce l-am scos pe Felix din căldura pijamalelor, am pornit cu gândul să îi întorc soțului răsfățul printr-o omletă cu de toate, adică ceapă şi brânză. Dar, stai! O imagine din filmele SF prinsese viață în bucătărie: soțul meu, acelaşi cu cel de mai sus, învârtea de zor la o omletă cu ceapă, brânză şi…măsline ( eu uitasem de ele, deşi tronau ca nişte regine în frigiderul gol puşcă). Hmmm, deja începusem să mă obişnuiesc cu această duminică perfectă, pe care o aşteptam de 1 an jumate. 🙂 Mi-am zis că dacă se mai duce şi cu Felix afară, la cumpărături şi spală vasele toată ziua, față de mine şi-a şters toate păcatele, inclusiv cele închipuite.

Aflați că a făcut toate cele de mai sus, fără a-i sugera eu ceva în mod direct sau subtil. Excepție a făcut plimbarea lui Felix pentru că, de ruşine, am insistat eu să mă duc. Şi ca să moară duşmanii, când am venit de afară, după plimbarea de seară, am găsit o înnebunitoare salată, care a curs ca unsă pe  mațe împreună cu delicioşii cartofi la cuptor cu carne de porc, trimişi chiar în după-masa asta de mama mea cea bună, pentru care mă rog să-i dea Dumnezeu sănătate ca să mă hrănească mulți ani de aici înainte.

Ca duminica să fie perfectă, cât a dormit Felix la prânz, eu am lecturat şi am scris primele 10 cuvinte din articolul prezent.

Dacă mâine, când mă voi trezi, va fi iar 23 aprilie 2017, promit  că voi salva omenirea de corupți, ghețarii de la topire, pădurile şi animalele de la pieire şi în supermarket veți găsi numai alimente bio.

Sănătate şi duminici a la 23 aprilie să aveți!

Sursa foto: Aici

answear.ro%20

Publicitate