Titlul sper să nu ajungă o ironie pentru că, după ce am terminat de construit o casă şi am zis: dar unde sunt ferestrele mele mari? Şi geamul din fața chiuvetei? Şi, cum, nu am verandă? Şi nici uşă lată la sufragerie? , m-am decis ca pentru amenajarea casei să apelez la un specialist. Sper ca el să îşi dea seama ce îmi place şi să facă cele mai plăcute şi practice combinații. Nu îi va fi uşor pentru că eu nu îmi pot imagina nimic. Eu ştiu doar să spun că îmi place un obiect, că am văzut o cameră faină într-o revistă, că mi-ar plăcea o combinație de stil scandinav cu provence şi toscan. Adică un „ghiveci”. Să fie luminos, colorat, dar să nu se vadă jegul, faptul că am un copil mic și sper că va veni și un al doilea, că sunt împiedicată şi ador să vărs suc de afine pe canapea, că pisicile și câinii vor juca scrabble pe masa din  sufragerie, că voi călca în ceva lipicios şi mă voi plimba apoi prin toată casa.

Ştiind căt sunt de praf la a face combinații de culori, texturi şi forme, că nu voi avea timp să rup internetul în două sau să bat Braşovul în lung şi în lat să văd dacă găsesc ceva mai fain decăt îmi oferă alde Dedeman, m-am decis să cer ajutor pământesc, că cel divin nu se ocupă cu chestii din astea plictisitoare și irelevante pentru o viață tihnită în Rai.. A fost o decizie luată şi anulată de n ori pentru că voiam să îmi demonstrez că pot şi singură să fac asta, pentru că vroiam să primesc EU laude şi pentru că mai bine rămân frustrată că nu sunt pricepută, dar barem am o casă care îmi place, în care mă simt bine, iar dacă tot mi se pune pe inimă că nu sunt lăudată pentru inspirație designărească, măcar voi fi lăudată că am ales omul potrivit pentru a face lucrul potrivit.

O chestie care îmi usucă pipota de oftică, este că pe internet găsești atâââââât de multe lucuri faine, dar atâââââât de scumpe! Mă rog, nu doar pe internet. Am fost azi să mă uit de uși. Și am văzut unele faine, cu geam pictat manual, dar una bucată era „doar” 1200 lei…minim. Pentru buzunarul meu este un preț revoltător de mare. Am plecat de acolo fierbând în propria-mi ciudă.

Deși expertul va încerca să îmi  dea cea mai practică și avantajoasă soluție, știu că vor fi destul de multe situații când va avea loc următorul dialog: Hmmm, e tare faină, dar ceva mai ieftin nu ai? Am ceva mai ieftin, dar e pe altă culoare și are și o altă formă, dar ar merge, totuși, pentru  sufrageria ta. Bine, atunci o luăm pe asta, deși aia îmi plăcea atâââât de mult! Ehh, ce să faci dacă nu am învățat carte și părinții nu au afaceri murdare! 🙂

Până la urmă, sănătoși să fim ca singura mea grijă să fie o perdeluță, o măsuță, o ceșcuță.

Vă invit să îmi dați o mână de ajutor și să mă năpădiți cu  site-uri, recomandări de amenajări, sfaturi și orice altceva mai considerați că aș avea nevoie să știu. 🙂

stickere.net
Sursa foto: aici

Publicitate