Raul este un băiețel de nici 10 ani care este atât de fan Messi, încât dacă îl întrebi cum îl cheamă spune Messi, iar dacă nu îl întrebi, vine el să te întrebe dacă știi cum îl cheamă. Îi face o deosebită plăcere să cazi pe spate când auzi cine este el de fapt, iar dacă nu ştii cine este Messi, este super fericit să îţi spună el şi să îţi arate şi câteva figuri cu mingea.
O doamnă tot încerca să îi facă o poză nepoatei cu Raul pentru că i se păreau simpatici cum stăteau ei cocoțați în căsuța ce face legătura dintre scări şi tobogan:
– Hei, băiatu, stai puțin să îți fac o poză cu nepoata mea. Cum te cheamă pe tine?
-Messi!
-Vaaaai de mine! Dar numele tău adevărat care este?
– Tot Messi. Ştiți cine este Messi?
-Ştiu, sigur că ştiu, este un fotbalist super tare. Dar , hai, stai acolo la poză!
Mesi se ruşinează, nu ştie cum să scape, se ascunde după minge ( o ține tot timpul în brațe, ca un adevărat fotbalist), pe jos pe scări nu poate fugi că acolo e doamna cu poza, se uită pe sus, poate scapă dacă se cocoață pe căsuță. Pentru că Felix tot încerca să îşi facă loc pe sub picioarele doamnei să urce şi el în mijlocul evenimentului, mă bag şi eu ca musca în lapte spre disperarea lui Messi:
-Hai, Messi, că eşti celebru, ai fani cu care trebui să faci poze, cărora trebuie să le dai autografe, asumă-ți responsabilitatea şi fă o poză cu fetița asta cochetă.
Messi apleacă privirea puţin jenat:
-Ştiu că trebuie să fac poze cu fanii, dar uneori nu am chef.
Totuşi, îşi duce până la capăt datoria: o ia pe fetița de mână şi priveşte zările din stânga , iar fetița cea cochetă, priveşte zările din…..pantofi. Bunica extaziată face câteva poze şi eliberează trecerea. Messi aproape zboară de acolo, iar Felix se duce după el, iar eu după Felix. Ne oprim lângă o baltă. Se apropie şi două fete, prietene de joacă şi cu Felix, şi cu Messi. Văd că Messi tot vrea să mă întrebe ceva şi până la urmă îşi face curaj:
-Doamna?! (Hohote de râs şi miştouri din partea fetelor că mi-a zis „doamna”, iar pe mine mă străfulgeră gândul că băiatul a zis corect, dar eu mă simt doar o adolescentă şi nu mă regăsesc în acest apelativ).
-Doamna, tu ştii cine sunt eu? nu se dă bătut Messi, vroia o confirmare dacă tot l-am pus să facă poze cu  forţa.
-Păi….nu eşti Messi, cel mai vestit fotbalist din cartier?
Messi face ochii mari, sare în sus, şi le spune fetelor pe un glas ce evidenția uimirea şi extazul:
– Ați văzut, aţi văzut? Dacă nu le mai spun numele meu adevărat, oamenii chiar cred că eu sunt Messi! Mamăăă, ce tare! Doamna, să ştiți că Messi este cel mai bun fotbalist din lume!….şi eu sunt cel mai bun din cartier şi o să ajung să fiu şi cel mai bun din lume!
Am zămbit şi i-am zis că deja este. Mi-am luat copilul pe sus şi l-am dus în casă că făcuse destulă baie în băltuța care nu mai era una oarecare din fața blocului, ci una în care călcase Messi.

Ajunsă acasă am intrat pe net să văd cum arată Messi şi mi-am dat seama că nu ar fi rău ca din când, în când, să mă mai uit la TV sau să ascult vreo ştire. Sau poate sunt mai fericită doar cu ce aflu de prin parc de la copii, bunici sau părinţi.

Sursa foto:aici

zenda.ro

Publicitate