Viața cu 2 bărbați și o jumătate de omuleț, poate fi atât avantajoasă, cât și plină de Oh, Doamne, ce i-ai  dat bărbatului în loc de cap? Despre jumătatea de omulț nu am decât cuvinte de laudă și nu o  voi băga în aceeași oală cu cei doi hăndrălăi cu care împart un minuscul apartament de două camere. De această jumătate profit pentru a-mi încărca bateriile cu dragoste, drag și mulți pupici  dulci, deși, uneori, chiar această jumătate de omuleț pune la pământ o  armată întreagă de oameni maturi.

Recunosc că cele scrise mai jos nu sunt chestiuni grave, ba chiar sunt amuzante și le-am auzit sau citit și pe la alte mame, iubite, soții, surori. Se pare că, din anumite puncte de vedere, bărbatul este o cauză piedută, așa cum și femeia este o cauză pierdută prin încercarea ei neobosită de a-l schimba.

În 2 ani de trai cu doi băieți, am aflat răspunsul la niște întrebări care nu m-au  frământat niciodată până să experimentez răspunsul la ele. De exemplu:

1.Ce face un bărbat când intră în casă şi dă peste un sac de gunoi aruncat de copil pe hol? Sare peste el cu grația unei căprioare, căci nu i se pare nimic anormal ca un sac de gunoi să zacă răsturnat în mijlocul holului.

2.Ce face un bărbat cănd, în drumul lui spre cuier, dă cu piciorul într-o cutie goală de jucării aruncând-o în baie? Îşi vede de obiectivul lui: să îşi pună geaca în cuier şi să plece în dormitor, căci e perfect normal ca lada de jucării să zacă răsturnată fie pe hol, fie în baie. Şi ce face acelaşi bărbat când îi strigi ( din cortul de joacă, în care tu stai cu  copilul şi faci inhalații ) că ar fi putut să ia lada şi să o pună in camera copilului? Ia lada şi  o pune în cort, fix pe oala cu apă fierbinte din care ies aburii desfundători de nasuri mucoase. Apoi, tot bărbatul ăsta, intră în sufragerie, ca să revină în următoarele 2 secunde cu o revelație: Am dat cu piciorul într-o ladă, pe care am aruncat-o cât colo, și nici măcar nu mi-a păsat!!!!!!.  Mna, ce să zic, revelația asta cuprinde răspunsul la multe „de ce-uri” d-ale femeilor.

3.Ce face un bărbat când îl rogi, de 2 ani încontinuu, să nu îşi mai aranjeze papucii unul lângă altul fain, frumos, fix, dar fix! în mijlocul holului pentru că ne împiedicăm de ei, pentru că m-am săturat să îi pun EU la loc, şi că ar fi mai ok să îi pună sub pantofar, care e la un metru distanță de preşul de la uşă, adică de locul unde lasă papucii ca să se încalțe cu ghetele? Întreabă şocat ” şi să merg desculț? Dar nu înțeleg cu ce te deranjează!” Şi ce face acelaşi bărbat când se împiedică de ghetele celuilalt bârbat?  Ii zice vreo două dacă e prezent, iar dacă nu e, îşi pune ghetele în uşă ca să se împiedice şi celălalt când intră în casă.

4.Cum îți sare un bărbat în ajutor când ai vărsat cafeaua pe jos? Vine fuga, ca un salvator adevărat şi şterge pe jos cu laveta de bucătărie că doar şterge cafea, nu kk.

5.Cu ce spală un bărbat chiuveta din baie şi toaleta? Cu detergent de rufe.

6.Cu ce intri în baie după ce face un bărbat duș? Cu barca.

7.Ce răspunde un bărbat când îi spui că de câteva zile două baxuri de apă stau…unde credeți? …în mijlocul holului și că ar fi  bine să le bage în cămară pentru că eu și Felix ne împiedicăm de ele, iar ei, băieții sar mereu peste ele? Bărbatul se oprește în dreptul lor, se scarpină în cap și spune: Da, ar trebui băgate! și le ocolește, iar după 2 zile le bag tot eu în cămară.

Cum nu se dă chiar totul din casă, vă spun că bărbații ăștia pe care îi boscorodesc zilnic, sunt mereu acolo să mă ducă unde am nevoie sau să cumpere ceva la ore târzii din noapte. Ba chiar mă surpind cu un  aragaz proaspăt spălat,  cu  dulciuri, haine sau jucării pentru  Felix. Am primit chiar și un bilet la teatru şi pijamale!

Una peste alta, mă simt în siguranță, ştiu că am backup pentru soțul meu, uneori mă distrez uitându-mă cum se joacă amândoi cu Felix, adică pun muzică şi se măscăricesc pe acolo, îl fac avion, îl plimbă în spinare, se tăvălesc pe jos şi se uită împreună pe Duck tv.

Dacă ajung să stau pe canapea, cu picioarele pe masă, bigudiuri în cap şi ojă proaspătă pe unghii în timp ce un bărbat şmotruieşte, altul găteşte şi copilul face Lego, atunci le voi ierta toate păcatele şi promit că am să-i rog să lase obiecte în mijlocul casei, pâinea desfăcută pe masă şi mâncarea nebagată în frigider, căci un pui de relaxare face cât 7 concedii la un loc şi 5 zile de somn continuu.

Sursa foto: Aici

Publicitate