Lui 2018  i-am făcut o listă, i-am dat termene, condiţii, ba chiar l-am ameninţat cu degetul şi sprâncenele ridicate că dacă nu face anumite chestii, ne supărăm. Pe 2019 l-am aşteptat să-şi intre în drepturi ca să îi spun că nu  vreau nimic de la el, să se scurgă în clepsidră aşa cum vrea el, mai repede, mai încet, cu noduri, în culori, în acorduri de jazz and blues, să fie aşa cum e el, nu cum îmi doresc eu. Dacă i-am zis asta am crezut că scap de planuri, aşteptări şi cafele reci. Dar, când colo, m-a tras de bluză şi mi-a zis:

-Ia, stai aşa cucoană, că vreau eu ceva de la tine!

E, hai! Vezi-ţi de timpul tău şi dă-mi pace…şi..un Orbit că am mâncat ceapă!

-Mnop!  zice 2019 şi se face vârtej de mă aruncă pe un scaun, obligându-mă să îl ascult. Dacă tot zici  că nu vrei nimic de la mine, îmi permit să vreau eu ceva de la tine:

 • Vreau să-mi aduci TU mie ceva, să mă  faci  TU pe mine fantastic şi de neuitat ( no, nici nu ai început bine şi deja eşti dus cu pluta! )
 • Vreau să curg liniştit prin compasiunea şi răbdarea ta ( hmm., bine, m-aş putea strădui mai mult anul ăsta, dar fără multe prăjituri cremoase şi grețoase mă tem că nu o să am succes)
 • Vreau să mă faci  darnic prin răsete, surprize şi gânduri pozitive ( şi eu îmi doresc asta cu disperare; mă bucur că suntem pe aceeasi lungime de undă. Ia zi, ce altceva mai vrei?)
 • Vreau să începi să bei vin roşu că eşti prea palidă-n obraji şi când te uiţi în oglindă mă obligi să devin regretabil, nu adorabil. ( ….poți să repeți, te rog? )
 • Vreau să renunţi la cam toate hainele tale pentru că mă faci să mă  simt bătrân şi demodat ( voi cere o mărire de „salariu” de la părinți)
 • Vreau să ai mai multă grijă de sănătatea ta pentru că mă faci să mă simt prost şi vinovat neştiind dacă ai ajuns în situaţia asta pentru  că am trecut prea repede sau prea încet ( oricum ai fi trecut, tot tu eşti vinovat)
 • Vreau să fii mai optimistă pentru că îmi pui piedici în a-ţi demonstra cât mai repede că timpul le rezolvă pe toate (da, mă, spune-i unui pesimist să fie mai optimist dacă vrei să se uite la tine ca la un nebun inconştient!)
 • Vreau să nu te mai compari cu alţii pentru că fiecare îşi trăieşte timpul său, în felul lui, având propriile priorităţi. ( bine, mă voi face soră cu codru; )
 • Vreau să te bucuri mai mult de zilele frumoase pe care ți le voi oferi. Ia şi tu mai mult aer, plimbă-te prin împrejurimile Braşovului, bea mai multe cafele în răcoarea plăcută a dimineților de vară, bălăceşte-te mai mult la mare, dă mai mulți bani pe terasele cochete de prin Braşov. Come on, fii recunoscătoare! Altfel intru în depresie! ( pe mine deja m-ai băgat în depresie cu pretenția asta!)
 • Mai vreau să mă iei în serios când te sfătuiesc să nu mai laşi pe mai târziu ce poți face acum. Eu dacă trec, nu mai pot reveni! Sorry! ( iar eu, dacă nu dorm, te scurtcircuitez cu privirea de-ți pierzi noțiunea)
 • Vreau să mă faci de neprețuit, aşa că îmbrățişează-ți,  pupă-ți şi apreciază-ți mai des soțul, oamenii dragi ție. Chiar aş vrea să mă mai împarți şi cu ei! ( M-ai emoționat! Şi eu vreau!… Da’ şi ei pe mine!)
 • Vreau să mă faci unic şi memorabil prin momente petrecute cu familia şi prietenii! ( Oooo da! Pentru asta fă un efort şi treci mai lin)
 • Vreau să mă faci îndrăzneț ! Pune-ți în aplicare ideile pe care le ai, dorințele. Nu mai judeca totul, nu mai face presupuneri. Fii aşa cum eşti tu, nu cum crezi că îți cere cineva să fii. ( Hai, că m-ai înfierbântat cu asta! Dă-mi o Săniuța şi sunt gata să răstorn Meridionalii!)

Pe scurt, vreau de la tine să mă trăieşti! Prin 2018 ai trecut cu baticul la ochi. Cu toate astea, anul a fost bun cu tine. La final ți-a dăruit 3 petreceri care ți-au adus ce îți lipsea de ani buni: lume multă, prieteni vechi şi noi, glume, râsete, muzică şi dans.

Şi uite aşa am rămas ca o legumă pe scaun, terifiată la gândul că eu sunt responsabilă pentru un an aşa cum altul n-a mai fost! Păi, ce să zic, Doamne dă-ne sănătate că avem treabă!

La mulți ani, vouă! Vă doresc ca pe 31 decembrie 2019 la ora 23:59 să spuneți: Yes! I did it!

Sursa foto:Aici

Publicitate